Water drinken

Water is heel belangrijk voor een goede gezondheid. We bestaan immers voor een heel groot gedeelte uit water. Je dag starten met direct na het opstaan twee glazen (lauw) water is dan ook tip nummer 1.

Goed vocht (= water of kruidenthee) houdt ons schoon en vitaal, onder andere doordat het helpt bij het afvoeren van afvalstoffen. Je mag 2 liter water/kruidenthee (geen zwarte of groene thee, dat telt niet als water) per dag drinken.

Zeker als het warm is (zoals nu) en je meer transpireert is het belangrijk dat je goed op je waterinname let. Te weinig water drinken kan zich bijvoorbeeld uiten in hoofdpijn, een moe gevoel, honger of droogte lijntjes op je huid. Maar er zijn ook gevolgen voor de langere gezondheidstermijn. Omdat water essentieel is voor veel processen in je lichaam.

En het fijne is: deze gezondheidstip is een van de makkelijkste om op te volgen! Altijd op pad gaan met een fles water en zorgen dat deze leeg gaat. 

Maar: 

De kraan opendraaien en kraanwater drinken is helaas niet de beste optie

Flessenwater ook niet omdat het plastic waar waterflessen vaak van gemaakt zijn, als ze warm worden (wanneer zo’n fles bijvoorbeeld in je auto ligt) stoffen in je water lekken. Naast het feit dat jij natuurlijk ook liever goed nadenkt over wat jouw handelingen voor gevolg hebben voor de natuur. 

Liever zo min mogelijk afval, toch? Wat dan wel? 

Reinigen:

Er zijn diverse mogelijkheden om je water te reinigen en zo te ontdoen van alle stoffen, kalk, medicijnresten, gifstoffen etc. 

Wanneer je je water via een zuiveringssysteem reinigt (sommige mensen gebruiken bijvoorbeeld een omgekeerde osmose filter of Berkey water filter) dan is het wel van groot belang dat je mineralen toevoegt.

✨Energie

Daarnaast geef ik mijn water kracht terug dmv een glazen fles waarin kristallen zitten. Dat zie je op de foto bij deze post. Dit is een energetische benadering en dat past goed bij mij. Ook voeg ik mineralen in druppelvorm toe.

Je kunt je water ook in een roestvrijstalen fles meenemen.

Zuurbranden

Als laatste wat ik hier kan meegeven. Heb je nou last van zuurbranden en een opgeblazen gevoel. Neem dan geen water of andere vloeistof bij je eten. Drink uiterlijk een half uur voordat je gaat eten een glas water.

✨Meelopen?

Wil je meer weten over het hoe en waarom van je lijf. Heb jij last van zuurbranden en wil je begeleiding naar de oorzaak daarvan? (die is anders dan jij nu denkt…) Dan zou ik graag met je in contact komen

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven