Supplementen en aanverwanten

Tja en daar sta je dan met je goeie gedrag, gezonde voeding, voornamelijk biologisch en ook nog veel groentes zo af en toe vlees of zelfs vis en dan toch niet optimaal voelen

Je bekijkt je gedrag nog eens goed, heb ik teveel stress, slaap ik goed? Ook ik ben daar geweest en er zitten zeker dagen bij waarbij ik mij niet optimaal voel. En ja zo’n 80/20 regel op je eetpatroon is best leuk met zo af toe een wijntje maar misschien was het afgelopen weekend meer 50/50?

Blijkt dat de groente die wij tegenwoordig binnenkrijgen niet de voedingswaarde heeft van, pak hem beet, 20-30 jaar geleden en dan heeft biologisch nog wel een paar strepen voor maar heel simpel, de aarde is uitgeput en met de vele verontreinigingen om ons heen krijgen we ook al niet alle voedingswaarde uit onze voeding

Mijn pad naar een gezonder en vitaler leven leidde mij langs opleidingen en cursussen waarbij ook de onderwerpen naast hormoonhuishouding en voeding ook supplementen en vitaminen langskwamen

Kijk dat je vitamine C in de R-maanden slikt weet iedereen en is zo klaar als een klontje, toch? Nee, eigenlijk niet…en daarom ben ik mij daar verder in gaan verdiepen en ook gaan monitoren door bijvoorbeeld bloedwaardes te meten op verschillende stofjes in, je raadt het al, mijn bloed. Met diverse methodes heb ik dat laten doen en ik kwam erachter dat er een duidelijk verschil was na een aantal weken een supplement te gebruiken. In 1 van mijn lezingen komt dit terug en in het blog over omega schreef ik daar al meer over. Een omega 3 die verpakt zit in een capsule is niet zo handig bleek en na een vloeibare visolie, direct uit de fles, te hebben genomen hadden zowel mijn man als ik betere resultaten

Omega 3 is maar een voorbeeld, maar met andere metingen kwamen wij ook met andere supplementen beter uit de test(en)

Maar waar haal je die dan?

Helaas, niet zomaar ergens online zonder onderzoek te doen. De meeste merken proberen het zeker wel maar schieten toch of tekort of met de verkeerde ingrediënten, samenstelling en dosering met als kanttekening dat het voor de één beter kan werken dan voor de ander (meten is weten)

Goede supplementen zijn uitgebreid onderzocht en zeer doordacht qua samenstelling en dosering. En hebben de zogenoemde co-factoren opgenomen. Co-factoren zijn die elementen die nodig zijn om een voedingsstof daadwerkelijk te laten opnemen. Bijvoorbeeld B12 werkt alleen goed als er ook folaat en B6 in zitten. Goedkope supplementen bevatten vaak synthetische ingrediënten en naast dat deze weinig doen voor je herstel kunnen ze je lichaam juist belasten. Ook zijn ze vaak zo laag gedoseerd dat ze niets voor je kunnen doen.

Mijn zoektocht naar de juiste, beste supplementen heeft mij ook naar verschillende leveranciers en bedrijven geleid. Bij degene die mijn gezondheid en die van mijn cliënten het beste kunnen ondersteunen heb ik diverse kortingscodes en/of pakketten kunnen regelen om zo keuze te kunnen geven met een gedegen advies en met korting

Ga alsjeblieft niet zomaar wat slikken

En dit schrijf ik niet om je bij mij een afspraak te laten maken maar het ene supplement is de ander niet en sommige supplementen complementeren elkaar en andere weer juist niet. Om terug te komen op de vitamine C die hebben we vaker nodig dan alleen in de R-maanden. Een onder vele bekend supplement is de Multi en als je daar de ingrediënten eens van vergelijkt zie je ook veel verschillen en nogmaals niet ieder supplement heeft de juiste waardes voor mij en dus ook niet voor jou. Bij het slikken van Omega 3 heb je bijvoorbeeld K2 en D3 nodig om het in de juiste banen te leiden. Meer hierover in mijn lezing over Vitaler oud worden of als vraag/advies bij een adviesgesprek met mij

Waar dan wel

Om het nog maar eens te schrijven ga niet zomaar wat slikken alsjeblieft ga langs bij iemand zoals mij die je kan begeleiden en bloedwaardes kan inschatten op waarde(n) en een advies kan geven gebaseerd op jouw situatie. De supplementen die ik bijvoorbeeld niet kan adviseren zijn van de supermarkt of de drogisterij op de hoek. Maar dat is dan omdat ik dan heb gekeken naar welke supplementen het meest effectief de stoffen bevat die jij NU nodig hebt, zodat ik niet teveel verschillende potten hoef te adviseren. Het is echter goed om supplementen merken af te wisselen. Ook hier geldt ik kijk graag met je mee. Met supplementen is het vaak zo dat goedkoop duurkoop is. Wil je meer weten of wat jij nodig hebt? Een APK bij mij kan vaak al helpen

Een apk voor jou?

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven