Feed your body, mind & soul

Feed your body, mind & soul

Als ik samen wil vatten waar het voor mij om draait, kom ik vaak terug op de woorden “bewust leven’ of ‘wellbeing’. Maar wat is bewust leven? Wat is wellbeing/welbevinden? Dat draait dan weer om iets waar je elke dag voor kiest, wat verweven met jou is en de keuzes die je maakt:

‘Feed your body, mind & soul’

Dat zegt het voor mij. Voeding. Voeding van niet alleen je lijf maar van alles wat jou jij maakt. Wie ben jij? Wat voedt jou? Waar word je gelukkig van en dankbaar? En misschien wel: waarom ben je hier? Dus: ‘Feed your body, mind & soul’.

Wil je hier meer over weten, hoe ik hier bij uit ben gekomen, lees dan verder……

We hebben een lijf gekregen. In dat lijf wonen wij. Je ‘body’, jouw lichaam, heeft een eigen wijsheid en in principe ook een groot zelf helend vermogen. Je lichaam is echter een (1) geheel met wat jij denkt en wat jij voelt. Het denken (mind) roept vaak heel hard tegen je, het voelen (soul) is meer een fluistering. 

Laat jij je overschreeuwen door je denken, en ga je daar allerlei gedachtes en waarheden aanhangen die misschien helemaal niet van jou zijn (want waar komen die gedachtes eigenlijk vandaan en zijn ze wel echt waar?). Dan kan het heel goed zijn dat jij op een automatische piloot gaat leven en niet meer naar de fluistering van je voelen kunt gaan luisteren. En in die fluistering zitten nou juist je antwoorden.

Ze zijn alledrie nodig. Het is een samenspel, een samenwerking een geheel.

Om te kunnen leven en functioneren op onze mooie aarde

Goed eten zoals bij jou past, dat maakt je lichaam gezond en sterk. Een gezond en sterk lijf maakt dat je helder kunt denken. Ik merkte toen ik begon te eten zoals bij mij paste vooral dat de mistwolken uit mijn hoofd optrokken en ik veel ‘aha’ momenten kon ervaren. Maar ik voelde ook dat er veel dingen in mijn leven niet klopten. Mijn gevoel was tegen me aan het fluisteren. Echter ik wilde er niet aan dus stopte dat weg met werkweken van 60 uur plus en een hoofd vol met gedachten over wat ik allemaal was en moest. En dat was nooit genoeg. Ik was niet genoeg en wat ik deed ook niet. De fluistering zei dat ik misschien wat rustiger aan mocht doen. 

Mocht gaan voelen wat ik echt wilde

Maar mijn mind schreeuwde: hard werken, spullen verzamelen, reizen!! Toch ging de fluistering niet weg, en ik begon te luisteren. Naast alle boeken over voeding, beweging en gezondheid begon ik ook boeken te lezen over zelf ontwikkeling, stress signalen, spirituele ontwikkeling, gedachten. Ik ging naar binnen en ontdekte daar oud zeer. Van gepest zijn op school, van niet gezien zijn thuis, van een moeder die ziek was en jong overleed. 

Eerst wilde ik wegrennen

Nee zei de fluistering, ga er maar eens inzitten. En ik luisterde. Dat is niet altijd makkelijk, je denkt dat je er nooit meer uitkomt. Maar dat is niet waar, dat is wat je mind tegen je roept. Die helpt je namelijk overleven, maar in standje overleven wil jij niet staan. Je wilt leven. Er gebeurde veel in mijn leven, onder andere een echtscheiding na een zeer lange relatie met mijn jeugdliefde. Maar mijn ontwikkeling was in gang gezet en ik wist en voelde dat mijn mind mijn gevoel aan het overschreeuwen was. Weliswaar om mij te helpen, mij te beschermen, maar ik wilde niet meer overleven. Ik voelde en wist: ik wil leven!

Op een zeer bijzondere manier (misschien vertel ik dat ooit nog eens) kwam mijn grote liefde Michael op mijn pad. Beter gezegd: we kwamen op elkaars pad, hadden elkaar eindelijk gevonden. Zo voelde het. Hij had zijn eigen stappen gezet, soortgelijk aan die van mij. En nu waren we klaar om elkaar tegen te komen.

En toen, na vier jaar raakte ik toch in een burn out

Nam mijzelf veel kwalijk. Ik leefde toch gezond en las toch boeken? En had toch stappen gezet? Was toch goed bezig? Bleek dat toch weer mijn mind te overhand had gekregen. Om een scheiding door te maken moet je soms wel even naar je mind luisteren. Er moeten immers wereldse zaken geregeld worden. En ik was daar in blijven hangen en stond weer in standje overleven. Maar ik mocht weer terug naar die fluistering. Nu voelde ik kennelijk de ruimte om echt tot een stop te komen. En weer ging ik naar binnen en dit keer nog dieper. Vond nog meer weggestopte dingen waar ik mijn licht op mocht laten schijnen. Yoga en meditatie kwamen in mijn leven. Stil zijn en lange wandelingen maken. Want sporten kon ik gewoon niet meer en bovendien: krachtig sporten is ook helemaal niet goed voor je wanneer je in een burn out zit. 

Ik leerde luisteren naar wat mijn gevoel me vertelde, vaak ook via mijn lijf. En telkens als ik dacht ‘ik ben er’ kwam er weer een verdieping. Tot ik was waar ik nu ben. Een geheel. En onderweg.

Feed your body, mind & soul dus.

Waar gezonde voeding en leefstijl de mistwolken uit mijn hoofd hielpen oplossen, mijn mind me de informatie liet opzoeken om mezelf en mijn lijf te begrijpen, heelde mijn soul me op het diepste niveau. Alledrie heb je nodig.

Feed YOUR body, mind & soul.

Dat is de kern van alles wat ik doe.

 Lets connect! 

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven