Zelfliefde

Zelfliefde ✨? Liefde voor jezelf

Veel mensen weten niet wat dat is, denken dat je dan misschien wel egoïstisch bent. Terwijl als je niet goed voor jezelf zorgt je er ook niet voor anderen kunt zijn. Wanneer jouw accuutje leeg is heb je niets meer te geven.

Liefde voor jezelf kan in hele kleine dingen zitten, een paar voorbeelden?

Maak je voeding mooi en laat al je zintuigen genieten van het moois wat jij jezelf geeft

Geef jezelf een oprecht compliment, jij bent genoeg en precies waar je zijn moet!

Wees je lichaam dankbaar, sta eens stil bij wat het allemaal voor je doet – verwonder je – en bedank het daarvoor

Loop met blote voeten door je tuin, het strand of een bos (als je durft)

Eet je voeding aandachtig en rustig en wees dankbaar voor al het goeds wat het voor jou doet

Word je bewust van je ademhaling. Adem even diep in, houdt vast, adem helemaal uit en wacht een moment voordat je weer diep inademt

Kijk eens echt naar de natuur, naar een bloem en verwonder je over de absolute schoonheid van wat je ziet. Wat zie je eigenlijk?

Op tijd naar bed en gun jezelf een prachtige nachtrust

Wacht eens 10 (of 20) seconden met reageren. Een diepe in- en uitademing en waarschijnlijk reageer je dan heel anders, meer uit je gevoel. Is er een grotere beslissing die op je pad komt? Slaap er dan gerust een nachtje, of misschien wel twee, over. Doe de dingen waarvan je voelt dat ze bij jou passen.

✨Sta met gesloten ogen buiten in het zonlicht en laat je bewust vullen door het licht. Laat het door je heen stromen en je van buiten en binnen vitaliseren en hernieuwen

In de regen of de sneeuw kun je dit ook doen. Voel hoe de druppels op je gezicht en handen vallen en laat je schoonspoelen.

Ga je douchen voordat je naar bed gaat, stel je dan voor dat je jezelf energetisch reinigt van alles wat je die dag hebt meegemaakt en wie je hebt gesproken. Verbreek de energetische banden die zijn gelegd en laat ze meenemen door het water. Vraag dan je weggelekte energie naar jou terug te komen. 

Je zult merken dat je veel rustiger slaapt!

Dat is zelfliefde is mijn ogen.

Fijne dag allemaal, ik wens dat dit je beste dag ooit is!

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Scroll naar boven